Upside down


Upside down
kanadai-francia romantikus dráma
2012

Adam, valamikor régen megismerkedett egy lánnyal (Kirsten Dunst) a hegyekben, akit képtelen mindmáig kiverni a fejéből, de bármennyire is szeretne találkozni vele, a világaik közt tátongó szakadék számukra áthidalhatatlan.

Ugyanis két különböző valóságból származnak. Világaik egymáshoz viszonyítva mozdulatlanul, szinkronban keringenek ugyan néhány száz méterre egymástól, de ellentétes irányú gravitációjuk, lakóik számára a fejjel lefelé fordított másik oldalt elérhetetlenné teszik.

Ha ez valakinek mégis sikerülne, az egyik oldalról a másikba átkerülő anyag, az abban a világban ható ellentétes irányú erők hatására hamarosan megsemmisülne, elégne. Azonban, az útjából minden akadályt elgördítő szerelem, még az ilyen lehetetlen kihívásokkal is képes megküzdeni.

A történet  tehát egy, vagyis két olyan világban játszódik, melyek egymás alatt/felett helyezkednek el, miközben egymással szemben állnak. A  fiú és a lány, egyikük az alsó, másikuk a felső világban él, és sorsuk menthetetlenül összefonódik. Ezt viszont, sokan nem nézik jó szemmel…

Upside down