Főoldal

Mire várunk még, ugorjunk
egy igazán nagyot!

 

Előre leszögezném, hogy ez az oldal az eddigi munkáim egy helyre gyűjtése céljából jött létre és a szerteágazó témaköröket magába foglaló érdeklődésemre számot tartó dolgok összefoglalása, áttekinthető rendszerbe foglalva. Nem igyekszem a magazinokkal, komolyabb fórumok oldalaival versenyre kelni.

Hosszú évek óta foglalkoztatott egy ilyen oldal létrehozása, de csak most tudtam végre időt és energiát szakítani rá. A történet kezdetéig, úgy húsz évvel korábbra kell visszakanyarodni, amikor sorozatfüggő időszakaimat éltem. Bár ez a fajta függőség nem szokott múlni, legfeljebb időnként egy kicsit alábbhagy, hogy azután újra erőt kapva, kitombolja magát.

Szóval, néhány sorozat nézése során letaglózva tapasztaltuk, hogy nincsenek meg egyes epizódok fordításai. Az angol tudásom akkor is és sajnos azóta is a nyelv írott formájára korlátozódik, rengeteget olvastam angolul, de a beszédértéssel és a beszéddel, gyakorlás híján azóta is komoly lemaradásaim vannak.

Néhány botladozás, próbálkozás és a kötelező jellegű tapasztalati körök megfutása után elkezdtem a filmfordításokat és hobbiszinten maradva, az elmúlt évtizedek során, elég sok műfajba belekóstoltam. Az „Ártatlan kék szemek” nyáron történt megtalálása után merült fel bennem a gondolat, hogy végre itt az ideje, egy az eddigi munkáimat összefoglaló oldal létrehozására.

Gondolatot tettek követték, de arra gondoltam, hogy minden olyannal is megtölteném az oldalt, amik érdekelnek, érdekeltek, amikre esetleg mások is kíváncsiak lennének. Itt tartok most és már csak kitartóan dolgoznom kell ezen, hogy igazán testet öltsön a gondolat. Kellemes időtöltést és szórakoztató kikapcsolódást kívánok az ide látogatóknak, magamnak pedig sok sikert a nem csekély mennyiségű munkához.

Ozsváth Sándor tanár úr előadása
Online filmnézés : Szfinx (1981)
Mushi-shi – Egy lenyűgöző sorozat
Online filmnézés : Onedin család
Mire képes egy szögbelövő
Forró szél (1979) – Surda kalandjai
3D múzeum Bankokban
Adaline varázsalatos élete (2015)
Varázslatos virtuális világ