Onedin család (1971 – 1980)


Onedin család
Angol tévéfilmsorozat
1971 – 1980

Onedin család
1. évad
Onedin család
2. évad
Onedin család
3. évad
Onedin család
4. évad

A sorozat Liverpoolban és a tengeren játszódik, a feltörekvő Onedin család történetét meséli el, mintegy negyedszázadot felölelve. Középpontban a Peter Gilmore által megszemélyesített James Onedinnel (mh. Kristóf Tibor, majd Helyey László), aki kereskedelmi hajózási társaságot épít fel bátyja, a boltos Robert és húga, Elizabeth (Jessica Benton) segítségével.

Jövője megalapozása érdekében feleségül vesz egy nála idősebb nőt, Anne Webstert (mh. Császár Angela, majd Szirtes Ági), hogy annak apjától megszerezze a Charlote Rhodes nevű hajót. Ugyan eleinte mindkettőjüket csak az üzleti előnyök érdeklik, de idővel megtanulják tisztelni egymást, végül egymásba szeretnek. Anne azonban meghal szülésben.

A történet egyszerre kalandos és romantikus, bepillantást enged a 19. századi alsó és felső középosztály életébe, a XIX. századi brit kapitalizmus kulisszái mögé, az üzlet és a hajózás változásaiba, mint például a fa hajóktól az acél hajókig, a vitorlásoktól a gőzösökig. Bemutatja azt a szerepet, amit a hajók a nemzetközi politikai konfliktusokban, felkelésekben és a rabszolga-kereskedelemben játszottak. A sorozat nagy siker volt az 1970-es és 80-as évek Magyarországán.
(Forrás : Wikipédia)

Végignézhető az első négy évad, ahogy az
időm engedi, becsatolom a többit is.