Onedin család – 4. évad

James Onedin virágzó hajózási céget épített fel egy gyorsan változó világban, mindössze néhány év leforgása alatt. Elszántsága és dörzsöltsége nem ismert határokat, meghozva számára a várva-várt sikereket. A sorozat negyedik évadja is változatos kalandokat és izgalmakat hoz.

James látása egyre romlik. Ha nem akar megvakulni, pihenőt kell tartania, bármennyire is nehezére esik. Emellett kap egy üzenetet, mely szerint sógora Elmer Frazer meghalt Argentínában. A hír nagyon megrázza, mivel Elmer-rel mindig jól megértették egymást.Az üzlet sem könnyű, a vitorlásokkal való szállítás egyre nehezebb, mert a gőzhajók sokkal gyorsabban tudják célba juttatni az árút.

Amikor azonban a bányászok sztrájkolni kezdenek és már nincs több szén a gőzhajókhoz, akkor James és vitorlásai ismét jó üzleteket köthetnek. Amikor meghal nagy riválisa, Jack Frazer, James húga veszi át a Frazer társaság üzleteit, így James saját testvére lesz a legfőbb vetélytársa.

A viharos tengerekről, ambiciózus emberekről és csábító nőkről szóló sorozat emberek millióinak szívét hódította meg a nyolcvanas években.
Forrás: Libri

4. évad – 1. rész – Veszteség
4. évad – 2. rész – Hideg szél
4. évad – 3. rész – A nemkívánatos utas
4. évad – 4. rész – Rejtett áramlat
4. évad – 5. rész – Vesztegzár
4. évad – 6. rész – Az ismeretlen sziget
4. évad – 7. rész – Tiszta lelkiismeret
4. évad – 8. rész – Hajótörés
4. évad – 9. rész – Hazárdjáték
4. évad – 10. rész – Az albatrosz hónapja