Nagy újraindítás

Az emberiség történelme nem más, mint
utólag napvilágot látott összeesküvések sora.

Bedő Imre
szavait szánom felvezetőnek

Józan ésszel átgondolva, valóban szükség lenne a
világ újraindítására, ami az egész emberiség érdekeit szolgálná?

Gyökeres átalakításra lenne szükség. Eltakarítani a ránk rakódott rengeteg mocskot és szemetet. Megalkotni egy élhető világot, amit nem elmebeteg pszichopaták irányítanak és tartanak kényük kedvük szerint ellenőrzésük alatt! Nem a túlnépesedés jelenti a problémák gyökerét, hanem azok a kevesek, akik egy ilyen szörnyű világot hoztak létre, kizárólag a maguk javára.

Ezt a „ nagy újraindítás ” folyamatot, lassan mindenkinek el kell kezdenie emészteni és nem egy újabb összeesküvés-elméletként kezelni. Jó ideje próbálják az emberek figyelmét felkelteni a médiában egyre gyakrabban megjelenő a nagy újraindítással foglalkozó írások, videóanyagok.  Igyekeznek egyre több ember szemét felnyitni, egyre többekhez eljuttatni ezt az információt.

Néhány éve már magam is figyelemmel követem az egyre gyakrabban megjelenő, egyre több részletet és információt tartalmazó anyagokat. Lassan kirajzolódik számomra, hogy a pénzhatalmi elitnek mi is a szándéka velünk. Folytassuk egy a közeli jövőt felvázoló Orbán beszéddel:

Mióta először láttam ezt a felvételt, nem hagy nyugodni a gondolat, hogy mit is művel Orbán ezzel az országgal, mik is a szándékai és céljai, milyen érdekek mentén szövögeti hálóját. Az elmúlt tizenöt év során, ennek az embernek a viselkedése, alapvető dolgokról alkotott véleményeinek, álláspontjainak pálfordulásai olyan hajmeresztőek, ami józan ésszel egyszerűen megmagyarázhatatlanok, egyenesen felfoghatatlanok. Környezetem és én is, betudtuk a vezető pozíciót betöltőkön eluralkodó hatalmi gőgnek, vagyonosodási mámornak. Viszont egyre inkább azt feltételezem, hogy komoly információi vannak arról, mik is várnak ránk a világ globális urainak sakkjátszmájában.

Azt nem tudom, hogy ezen lépéseket segítve, vagy éppen ezek ellen fellépve igyekszik az „emberek érdekeit szolgálni”, de hogy egyre inkább  csak a saját és sleppjének érdekeit szolgálja az szemmel látható, és az átlagember mindennek kárvallottja lesz.

Matolcsy alábbi beszédei gazdasági elemeire bontva felvázolják miről van szó:

A világgazdaság bekebelezése

Hogy kik is irányítják a világgazdaságot, kik bírnak a legnagyobb befolyással  és hogy kik állnak mindez mögött, az a következő filmecskékből sem derül ki, de érzékelteti, hogy hol tart a világgazdaság bekebelezése:

Az M5-ön egy történelmi beszélgetés zajlott le a minap. Végignézve az eszmecserét az embernek olyan érzése támad, mintha felülről engedélyezték volna, hogy most már el lehet kezdeni beszélni róla. Az “Ez itt a kérdés” c. műsorban arról folyt a diskurzus, hogy a (sokak szerint nem létező) pénzhatalmi világelit a Föld irányításáért hogyan harcol, és mit meg nem tesz, hogy betereljenek minket az “új világrendbe”, melyben mindenkiről és mindenről tudni fognak. Kissé hosszú, de érdemes megnézni és odafigyelve végig hallgatni.

Nem tartom valószínűnek, hogy a kényük-kedvük szerint terelgetett tömegek bármilyen szinten is feltudnának lépni majd a nagy terv végrehajtóival szemben. Minden eszköz a kezükben van, hogy elérjék céljaikat. A munkája és identitásának elvesztésével megfenyegetve markukban tarthatnak bárkit, aki ellenáll.

A részükről helytelennek tartott viselkedésmintákat, akár komolyabb, személyre szabott megszorításokkal szankcionálhatnak. Ha valaki szálkává válik a rendszer szemében, annak korlátozhatják az utazási lehetőségeit, az internetes hozzáférését. A hatalom figyel, számon tart, értékel mindent. Háromjegyű pontszámba sűríti, ki mennyire felel meg az elvárásainak. Ez a szám gyakorlatilag meghatározza majd egy személy helyét a társadalmi hierarchiában.

Hogy mi várhat ránk

Kínában 2020-ban bevezetésre került az úgynevezett társadalmi kreditrendszer. Szupermodern technológiájával a pekingi vezetés olyan totális ellenőrzést képes gyakorolni polgárai fölött, amelyre nem volt még példa az emberiség történetében.

Ha sikerrel járnak, ami már nem is kérdés, ez lesz a világ első digitális diktatúrája. Ha pedig valaki beleringatja magát abba, hogy ezt a nyugati világra nem képesek ráhúzni, ennél nagyobbat nem is tévedhet.

A világ „urai” új társadalmi
Maslow-piramist alakítanak ki

(Folytatás következik)