Csillagkapu – 7. évad – 2. rész


7. évad – 2. rész
Hazatérés

Tartalom

A CSK-1 hazatér a Vis Ubanról, már aki megmaradt belőle (Jack és Sam). Daniel és Jonas még mindig Anúbisz hajóján van, s utóbbi magának a rendszerúrnak a vendégszeretetét is élvezi. Tealc pedig továbbra is Yu zászlós hajójának egyik cellájában raboskodik. Anúbisz maga elé hívatja Jonast. Sajnálatára az agyszonda (lásd: Thor esete az 5×22 Revelations / Felismerések c. epizódban) nem működött Mr. Quinn-nél, de a naquadriáról azért tudomást szerzett, s hajója máris a Kelowna (Jonas hazája) fővárosa felett lebeg. Persze Jonas ennek nem igazán örül.

A Földre üzenet érkezik a Kelownáról, hogy segítségre lenne szükségük, mert Anúbisz megtámadta őket. Neill és Carter el is indulnak. Tealc Yu első Jaffájával elbeszélget. Megtudja, hogy Yu nagyúr nagyon beteg, talán haldoklik is, hisz ő a legöregebb rendszerúr, gazdatestet sem tud már váltani, s egyre paranoiásabb. Ezért küldte máshova flottáját, azt hitte, hogy Anúbiszra ott csaphat le (nagy hiba volt). Jaffája, azonban tisztán látja a helyzetet és hajlandó megszegni Yu parancsát, hogy elpusztítsa Anúbiszt. Tudja, hogy ez ura érdeke is, de egyedül nem léphet.

A Kelownára érkező CSK-1 nem szembesűl túl jó hírekkel: Anúbisz Jaffái a városban portyáznak és az ország összes naquadriáját elvitték. Anúbisz, valószínűleg ezzel akarja helyrehozni hajóját.

Jack és Sam jobbnak látná, ha a bolygó két másik államával (Tirania, Andari) együtt lépnének fel a goauld ellen, ám ez kissé nehézkes. Épp Anúbisz támadása zavarta meg a békekötést, ugyanis az állandó viszálykodás (már jó előre megjósolhatóan) háborúba torkollott a bolygón, amely során a Kelowna bevetette a naquadria bombát is.

Daniellel sikerül kapcsolatba lépni a rádión, tudatják vele, mi is a jelenlegi helyzet. Ő most épp eltévedt a hajón, természetesen Jonast igyekszik kiszabadítani.

Tealcék kapcsolatba lépnek Baallal, hogy ő vezesse a támadást Anúbisz ellen. Szerencsére kis rábeszélés után vállalja a feladatot, de még le kell tisztázni a dolgot a 3 állam vezetőivel, mert így a goauldok tudomást szereznek magáról a bolygóról és a naquadriáról is. A rendszeruraknak azonban jelen pillanatban, nincs annál fontosabb, mint hogy Anúbiszt elpusztításák.

Jack visszatér a Földre a Kelowna kérésével: mi szerint csapatokra van szükségük. Hammond 2 CSK csapatot küld vissza az ezredessel. Ez kissé elkeseríti a kelownaiakat, 8 ember több ezer Jaffával szemben. Végül is igazuk van, de jobb, mint a semmi.

A bolygóra érkezik Tealc, hogy segítsen Jacknek a diplomáciai feladatokban. A 3 állam képviselői végül kénytelen-kelletlen beleegyeznek a rendszerurak segítségének elfogadásába. Baal és Yu flottája így megindulhat Anúbisz ellen.

(Szerző: P$YCHO)