Onedin család – 2. évad

„Volt egy idő, amikor nem érdekeltek a gőzhajók. Most mindent kockáztatnál, csak azért, hogy megépíts egyet!.” Bár elvesztett egy hajót a Foknál, James Onedin optimistán tekint a jövőbe. Véget ért az amerikai polgárháború, és ezzel együtt új lehetőségek köszöntöttek a hajókereskedőkre.

Ahhoz, hogy James megcsinálja a szerencséjét, meg kell szereznie az irányítást a cég fölött, és egy modern gőzös hajóval kell kiegészíteni a hajóflottáját. Mindkét tervének útjában csak Daniel Fogarty áll. Amikor Albert Callon hirtelen meghal egy tűzvészben, és vele együtt fia is életét veszti, egy új részvényes érkezik a céghez Callon fiatal unokahúga – Emma – személyében.

Amikor James India partjai felé veszi az irányt a végsőkig hajszolva embereit szinte lázadást szítva, Emma Fogarty pártjára áll. A fantasztikus sikerű Az Onedin sorozat második évada az 1870-es évek eseményeit eleveníti fel: amikor megépült a Szuezi-csatorna, és Franciaország hadban állt Poroszországgal.

A tengeren felvett varázslatos jelenetek még nagyobb hangsúlyt kapnak ebben az évadban. Olyan helyeken forgattak a készítők, mint például a Karib tenger, vagy Anglia partjai.
Forrás: Libry

2. évad – 1. rész – Nehéz eset
2. évad – 2. rész – Minden mennyiségben
2. évad – 3. rész – Egy magányos nő
2. évad – 4. rész – Rakományok
2. évad – 5. rész – Sárgaláz
2. évad – 6. rész – A túlélő
2. évad – 7. rész – Mélytengeri koporsó
2. évad – 8. rész – Úton Friscó felé
2. évad – 9. rész – Túl a nyílt vízen
2. évad – 10. rész – Gyertyacsonk
2. évad – 11. rész – Isten veled!
2. évad – 12. rész – Elátkozott hét
2. évad – 13. rész – A kihívás
2. évad – 14. rész – Küzdelem a hatalomért