Final Fantasy

A kristályok legendája
Legend of the Crystals

1994

A történet ugyanabban a világban játszódik, mint a Planet R névre keresztelt Final Fantasy V, ahol is a történet kétszáz évvel az akkori események jövőjébe visz minket.
A négy kristályból hármat elloptak. A régi történet hősei immár a múlt legendái, és egy új gonosz, a Deathgyunos tűnik fel a Fekete Holdon, és az új hősöknek meg kell küzdeni vele. Mid, a Final Fantasy V visszatérő szereplője felveszi a kapcsolatot egy új hőssel és hősnővel: Prettz és Linally (Bartz leszármazottja). Végül találkoznak az ég kalózaival, Rouge-al és Valkussal, a Vasszárny parancsnokával.

1. rész Szél fejezet
2. rész Tűz fejezet
3. rész Sárkány fejezet
4. rész Csillag fejezet

200 évvel a Final Fantasy 5 története után járunk.

Az ikerholdaktól övezett „R” bolygót megint sötét erők fenyegetik. Megmaradása misztikus Kristályokon alapszik, melyek az Univerzum négy alapelemét szabályozzák. Ezek a Föld, Víz, Tűz és a Szél. Egykor régen a bolygót egy gonosz létforma fenyegette és súlyos válsággal nézett szembe. Egy harcban, mely, azóta a feledés homályába merült, vakmerő harcosok elszántan küzdöttek a Kristályok rendjének védelmében, és a harcok folytatódnak, a kalandok során új hősök születnek.

Linaly és Prettz, a két fiatal, kéz a kézben, hosszú és küzdelmes kalandokon át harcol az egyetlen, még megmaradt Szélkristály megóvásáért, hogy végül győzedelmeskedjen a jó a gonosz felett és ki-ki elnyerje méltó jutalmát.