Üzenet a palackban

Üzenet a palackban
Amerikai romantikus dráma
1999

A válásán kesergő Theresa (Robin Wright Penn) életét két dolog tölti ki: a kisfia, Jason és a munkája a Chicago Tribune riportereként. Egy magányos tengerparti sétája során talál egy palackot, benne megindító, szenvedélyes hangú üzenettel. A levél költőisége és fájdalma szíven üti Theresát, és szinte beleszeret a férfiba, akit sosem látott. Aztán, ahogy jó riporterhez illik, nyomozni kezd a különös írás szerzője után.

„Minden hajónak, és minden kikötőnek! Családomnak, barátaimnak, és minden ismeretlennek…

Ez egy üzenet, és egy fohász.

Az üzenet:
Utazásaim során nagy igazságra jöttem rá. Megtaláltam azt, amit mindenki keres, de kevesen találnak meg. Azt a valakit, akit életem végéig szeretni fogok. Aki, akárcsak én, ismeri a külső zátonysor, és az Atlanti óceán varázsát. Aki egyszerű kincsekkel gazdag, saját erejéből tanult, és boldogult. Kikötő, melyben örökké otthonra lelek. Se szél, se baj, még egy kis halál sem rombolhatja le ezt a házat.

És a fohász:
Bárcsak mindenkinek része lehetne ilyen szerelemben!!! Hogy meggyógyítsa… Ha fohászom meghallgattatik, nem lesz többé bűntudat, sem megbánás… És harag sem lesz többé. Kérlek Istenem… Ámen.

(Üzenet a palackban)