ReGenesis – 1 évad – 2. rész


1 évad – 2. rész
Spare Parts

Amennyire idős ez a sorozat sorozatos szemmel, annyira nagyszerű. Megint a 2000-es évekből valami kimagasló, bár méltatlanul kevésbé ismert, mégis időtálló széria. A főszereplő természetesen a nyugati világ Sherlock Holmes alteregóinak egyike a sok közül, mégis összetéveszthetetlen és minden bizonnyal keresve sem találnánk jobbat, én legalábbis nem tudnék. De ez a sorozat nem kizárólag miatta, általa olyan jó, mint amilyen.

Tele van egyéb, autonóm, önálló személyiséggel rendelkező, nem pusztán kizárólag a szépségideál megtestesítését a képernyő elé tuszkoló, két szónyi tulajdonsággal rendelkező karakterrel. Itt valahogy – idő, vagy a tér kérdése, vagy mind a kettőé – az alkotóknak volt elég szabadsága a kreativitásukhoz, a kifejezésmódjukhoz, nem kötötte őket a szentírásként kezelt ideális receptúra, az iparosmunkák előszeretett eszköze, a – cuki, illetve gyönyörű, és persze a nagyon erős, sebezhető, de legyőzhetetlen attribútumaira epítő – sikersablon.

Ha a sorozat igazi alkotói munka – művészet -, akkor ilyen. Minden túlzás nélkül ki merem jelenteni, hogy ez az egyik legjobb sorozat, amit valaha láttam, a tíz legjobb között ott van a helye a számomra.