Csillagkapu – 6. évad – 21. rész


6. évad – 21. rész
A prófécia

Tartalom

Jonasnak hirtelen látomásai támadnak, és rájön, hogy azok valóra is válnak, látja a jövőt. Egy a központ elleni támadás víziója bontakozik ki, szép lassan megpróbálja elmondani a többieknek, hogy mi fog történni, de próbálkozásai, hogy kézben tartsa az eseményeket, sorban kudarcot vallanak.

Ráadásul, talán a látomásoknak köszönhetően, egyre rosszabbul érzi magát. A csapat, az egyik bolygón, elhúzódó konfliktusba keveredik egy Moth nevű goaulddal, ahol Jonas jóslatai ismét valóra válnak. A próbálkozás, hogy ezeket a történéseket megakadályozzák, már úgy tűnik, valójában inkább okozzák a problémákat, mintsem megoldanák.

Jonas állapota egyre romlik és végül megtalálják a probléma okozóját, el kell távolítani az agyából egy korábbi küldetés során beleültetett implantátumot, ami csak most aktiválta magát.
Ahogy Jonas felépül, a CSK-1 problémái is megoldódnak.

Mintha a Jonas által megteremtett látomások és azok megoldására tett kísérletek okozták volna és fokozták a problémákat. Az epizód a – ha tudsz valamiről, ami meg fog történni, megakadályozható e, vagy minden körülmények között bekövetkezik – paradoxon boncolgatása.

(Szerző: P$YCHO)