Art In Paradise


Az Art In Paradise egy interaktív 3D művészeti múzeum Bankokban. A falakat és a padlót hatalmas, optikai megtévesztést kiváltó festmények borítják. Ezek előtt pózolva és megörökítve a jeleneteket, eddig elképzelhetetlen, sőt lehetetlen dolgokra lesz képes.

Reklámfilm a múzeumról

Magyar felirat: sinop

Ez valójában sokkal szórakoztatóbb annál is, mint amilyennek így leírva hangzik. Múzeumnak hívják ugyan, mert sok festmény híres jeleneteket ábrázol, történelmi eseményeket, klasszikus olajfestményekre utal, állatokat és óvodai mondókák jeleneteit eleveníti meg, de ez valójában, inkább egy hatalmas játékközpont a képzelet számára.

Az Art In Paradise Bangkok minden korosztály számára kiváló szórakozást kínál. A kisgyermekektől a nagyszülőkig, mindenki megtalálhatja a maga számára legérdekesebb, legkedvesebb dolgot. Ráadásul az a legnagyszerűbb az egészben, hogy a képek és a látványos 3D alkotások önmagukért beszélnek, univerzálisak. A világ bármely országából ide érkező vendég érteni fogja, anélkül, hogy beszélné a helyi dialektust.

Ez nem az a fajta múzeum, ahol megtiltják, hogy fényképezzünk, itt talán éppen ez a legelbűvölőbb az egészben. Azoknak is egy nagy lehetőség, akik eddig nem rajongtak a filmezésért, van rá esélyük, hogy itt megszeretik. Aki pedig szeret fényképezni, annak ez maga lesz a megalkotott Kánaán. A dalba foglalt kicsi Paffá válhat mindenki, aki „álomország tengerpartján játékok közt él”.

Sűrített napi programok

Gondolná, hogy egy azon napon úszhat a cápákkal az óceánban, puszta kézzel felemelhet egy autót vagy éppenséggel bemászhat és alkotó elemévé válhat egy reneszánsz festménynek? Nos, az „Art in Paradise 3D Múzeumban” mindez és még sok-sok más dolog valóra válhat.

Olyasmiket tehet meg, amikről még csak nem is álmodott, mert ezek a fantáziaszülemények, eddig testet ölteni sem mertek önben. Belépve ebbe a világba mindössze annyi a feladatunk, hogy engedjük szabadjára kreativitásunkat és változtassunk földhözragadt szemléletmódunkon.

Egy ilyen helyen a gyerekek csak cikáznak ide oda, őket elbűvöli a sok felszínes, és jegyzem meg igazán színes látnivaló. Van azonban ebben a fajta művészetben valami mélyen elvont, elgondolkodtató, ami akár az eddigi világról alkotott elképzelésünket is képes újra értelmeztetni velünk. A sokszor meghökkentő, akár ijesztőnek is tűnő dolgokkal szembesülés teszi az Art In Bangkokot a felnőttek számára is szórakoztató játszótérré.