Bugmaster – 2007


Bugmaster
Japán dráma
2007

Láthatatlanul élnek az árnyékban, olyan lények sora, amelyek teljesen különböznek a számunkra ismeretes növény- és állatvilágtól; egy láthatatlan életvilág a sajátunkon belül. Az emberiség hajnala óta ezek a fantomlények félelmet keltettek azokban, akik nem érzékelték jelenlétüket és így képtelenek voltak megérteni, elfogadni őket, de az emberek Mushi névre keresztelve ezt az életformát lassan tudomást vettek létezésükről. ”

Az Akira és a Steamboy elismert alkotójától egy sikeres japán bestseller mangasorozat, a Mushishi várva várt élőszereplős adaptációja. A CGI animációk és a hihetetlen élő felvételek pazar keveréke. Ginko (Bugmester) különös, a mi természeti síkunk határán élő különös lényeket lát és érzékel. Utazásai során, már alaposan megismerte és kiismerte őket, az általuk okozott problémákat tehetséges gyógyítóként kezeli.

Japán tájait bejárva egy alkalommal találkozik a gyönyörű Tanyuval, aki papírtekercsekbe zárva rögzíti e természetfölötti lényecskék létezését, tulajdonságaikat és történetüket. Amikor valami félresiklik és a betűk életre kelve elhagyják a tekercseket, Tanyu is veszélyes helyzetbe kerül. Ginkóra hárul a lány megmentése, és az ily módon megsemmisült leírások, és letűnt korok ismeretanyagának megmentése. Az érzékek vizuális ünnepe, amely igazán meghökkent, a Mushishi elbűvölő, nyugtalanító, fantasztikus világba visz minket.

Angol felirattal