5. rész – A házasélet örvényei


A házasélet örvényei

Šurda és Vesna folyton veszekednek, a mama és Firga bácsi már rettenetesen unják őket. Firga bácsi állást szerez Šurdának egy ingatlankezelő vállalatnál, ahol a lakók panaszaival kell foglalkoznia. Šurda nem meglepő módon kevés lelkesedéssel jár be dolgozni, főleg, hogy az építkezési cég rossz minőségű épületeket ad át, és minden lakó Šurdán veri le sérelmeit.

Šurda és Vesna el akarnak válni. A bíróságon, ahol a válópert intézik, Šurda összefut Bobbal, akitől megtudja, hogy mivel neki épp van munkája, Vesna pedig felmondott, ezért válás után lehet, hogy tartásdíjat kell majd fizetnie az asszonynak. Bob vállalja, hogy az ügyvédje lesz.

A válóperen az ügyvédek kölcsönösen sértegetik egymás ügyfelét. Šurda megtudja, hogy Vesna gyermeket vár, és mindketten rájönnek arra is, hogy mégse akarnak elválni. A mama és Firga bácsi nincsenek elragadtatva, hogy immár a háromfős Šurda-család fog a nyakukon élni. Šurda épp a munkahelyén hozza a szokásos formáját, amikor felhívják a hírrel, hogy megszületett a gyereke.