4. rész – Végzetes találkozás


Végzetes találkozás

Šurdát azzal gyötri a mama és Firga bácsi, hogy ideje lenne megnősülnie, akkor végre nem ők tartanák el, hanem a felesége. Elmegy a munkaügyi központba, ahol közlik vele, hogy most utoljára segítenek neki, és kap egy állást biztonsági őrként egy boltban. Egy nap munka közben összefut Bobbal, akinek épp nem megy túl jól a szekér és lopott a boltban.

Bár Šurda kifizeti helyette, a főnöke összeszidja. Šurda ezért a következő tolvajt bevonszolja magával a főnökhöz; a tolvajról kiderül, hogy maga a miniszter, aki nem lopni akart, csak elbambult, miközben kitolta a bevásárlókocsit az épületből. A főnök leszidja Šurdát, aki dühében felmond.

Meglátogatja Bobot, aki abból él, hogy egy börtönbüntetését töltő ismerőse lakását adja ki rövid időtartamra fiatal pároknak. Később egy étterembe megy, ahol megismerkedik Vesnával és randira hívja a lakásba, amit Bob kiad.

Bob azonban ugyanebben az időpontban két másik párnak is kiadta a lakást, Vesna ezért megharagszik Šurdára és otthagyja. Mikor újra találkoznak, Šurda megkéri Vesna kezét, és nem sokkal később össze is házasodnak. A mama és Firga bácsi nem rajonganak az ötletért, hogy mostantól ketten fognak a nyakukon élni.