3. rész – A vendégmunkás


A vendégmunkás

Šurda hiába ír az apjának pénzért, nem kap, ezért hazamegy Vlasotincébe, hogy személyesen kérjen tőle. Az apja leszidja, és a szomszéd bádogos fiával példálózik, aki bezzeg sokra vitte. A szomszéd bádogos fiáról kiderül, hogy Bob az, aki játssza a nagymenőt a helyi kocsmában és rábeszéli Šurdát, hogy külföldön próbáljon szerencsét.

Šurda Németországba megy, ahol a nagystílű életet élő Bobról kiderül, hogy egy gazdag nő kitartottja, a nő azonban hamarosan kidobja Bobot, akit innentől főleg az köt le, hogy behízelkedje magát egy másik pénzes nő kegyeibe.

Bob mindenféle munkát ajánl Šurdának, először egy kutyafodrászatban, amit azonnal otthagy, mert utálja a kutyákat. Ezután egy öreg grófnő masszőrjeként próbálja ki magát, ahol a masszázson kívül mást is kellene csinálnia, de még időben megmenekül.

Bob további állásajánlatait hallván Šurda szembesül azzal, hogy itt is csak vacak munkák várnak rá. Bob sem végez semmi értelmes munkát, csak odahaza menőzik a németországi életével. Šurda úgy dönt, hogy hazamegy Belgrádba.