Adaline varázslatos élete


Adaline varázslatos élete
Amerikai filmdráma
2015

A huszonkilenc éves Adaline csodával határos módon túléli a balesetet. Miután felgyógyul, megmagyarázhatatlan dologra lesz figyelmes, a balesetnek köszönhetően nem öregszik tovább. Majdnem nyolc évtizeden keresztül őrzi a titkát, félve a lelepleződéstől. Ám véletlenül találkozik Ellis Jonesszal, a karizmatikus emberbaráttal, akinek szenvedélye az élet és a romantika. Amikor a szüleivel töltött hétvége azzal fenyeget, hogy kiderül a titka, Adaline úgy dönt, hogy örökre megváltoztatja az életét.
(Forrás:Port.hu)

Ez számomra egy igazi hangulat gyöngyszem. Nagyon tetszik, az elején és a végén, a narrátor melankóliával átitatott hangja, ahogy a gyönyörű képekkel, aláfestő zenével, intelligens, magával ragadó párbeszédekkel viszik előre a történetet.

Blake Lively játéka Adeline szerepére, kiváló választás. Divatoktól független, korokat átívelő bája, magával ragadja a nézőt, beindítja az ember fantáziáját és a mindenkori érzelmei varázslatosan szövik át a történetet. Egy igazi unikum ez a történet, egy lenyűgöző felnőttmese.

Személy szerint, akár egy sorozatot is el tudnék képzelni az alaptörténettel, bőven van helye a szárnyaló fantáziának, szívesen végignézném a hosszú, kalandokkal teli évtizedeit. Mindent egybevéve, a kicsit is romantikus hajlamúaknak, csak ajánlani tudom, nem hinném, hogy csalódni fognak benne.