Kovacs

Kovacs, az utóbbi évek legígéretesebb holland énekesnője. A méltán Amy Winehouse-hoz hasonlított, fekete hangú funk-soul-pop-dzsessz előadó elmesélte neve történetét.

„A mostohaapámat hívják Kovácsnak, aki magyar. A nevére vett, amikor összejött a mamámmal, addig az anyukám amúgy német nevét viseltem. A mostohapapám, aki egyébként az édesapja a húgomnak, később elhagyott minket, így én is kezdtem hanyagolni a Kovacs név használatát. Aztán jött a zene, és gondoltam, nem lesz rossz művésznévnek, egyébként is Kovacs a hivatalos nevem azóta is.”

Az énekesnő felfedezésének története sem mindennapi, hiszen az egyik közösségi oldalon ismeretlenül küldött egy linket a neves holland heavy metál gitárosnak, producernek, Oscar Hollemannak, aki véletlenül hallgatott bele a számokba, majd azt hitte, egy fekete énekesnőről van szó. Kovacs azóta lépésről lépésre halad előre, megnyert több hollandiai tehetségkutatót, elkészítette első albumát, a közönség és a kritika által egyaránt rendkívül kedvezően fogadott Shades of Black-et.

A dalaimban megénekelt fájdalmas dolgok mind-mind személyesek számomra, persze minden szám más történet. Amikor előadom őket, akkor persze a legtöbbször nem vagyok magam alatt, de mindig őszinte dolgokról énekelek.

Kovacs amikor dalt szerez, először a zene van meg, és az ezzel körvonalazódó atmoszféra hozza elő belőle a szövegekben visszaköszönő érzéseket. Egyik legnagyobb eddigi sikere, a Song for Joel című dal is valós történet, egy elhunyt énekesről szól, akit korábban ismert, és a szám az apjához íródott.
(Forrás: Rock Diszkont)