Dylan Cole – Tyler Washburn

Dylan Cole a szórakoztatóiparban dolgozó látványtervező. 2001-ben diplomázott az UCLA-n, azóta több mint 60 film látványvilágának megalkotásában közreműködött. Figyelemre méltó munkái A király visszatér, Conan a barbár, Az időgép. Továbbá a Daredevil, Én a robot, Van Helsing, Demóna és nem utolsósorban az Avatar.

Dylan jelenleg az Avatar készülő
folytatásainak vezető látványtervezője.

A világ különböző rendezvényein és iskoláiban a Gnomon Workshop használatáról tart képzéseket és előadásokat. Elkészítette a Gnomon Workshop oktató DVD sorozatát. Dylan, feleségével Bethany-val ma Kaliforniában él Playa del Rey-ben.

Dél-kaliforniában nőtt fel, ahol már kora ifjúságától szenvedélyesen űrhajókat és idegen világokat rajzolt, és ez vezetett első könyvének, a Tyler Washburn, távoli világok kalandora megalkotásához.

A fiatal feltaláló, Tyler Washburn minden szabadidejét különböző kütyük kitalálásának szenteli. Ezzel nagy mértékben irritálja családját és osztálytársait, főleg amikor alkotásai többnyire nem a terveinek megfelelően működnek.

Miközben az iskolában teszteli legújabb találmányát, felfedezi, hogy a gondnok szekrényében van egy titkos átjáró, egy lift. Egy kéken világító csillag megérintése után magával ragadja egy varázslatos világba.

Találkozik egy idegennel, aki meghívja őt, hogy legyen tanulója egy különleges tanintézménynek, ahol az eddigiekkel ellentétben, egy egészen más típusú iskolát tapasztalhat meg. A Star Akadémián, Tylert felveszik a Technológiákat Fejlesztő Csoportba, mely tele van más világokból érkezett, hozzá hasonló, kreatív fiatalokkal.

Meglepő számára, hogy ezeket a diákokat jutalomban részesítik ötleteikért, akár hibáikért is, ahelyett, hogy folyamatosan földbe döngölnék őket.

A tanulás kiképzések sorát jelenti, csoportos, egyéni feladatokat oldanak meg, túráznak a Galaxisban.

Miután az egyik útjukon reménytelenül elvesznek, eltévednek az Engogia bolygón, Tyler olyan megoldást talál, melynek segítségével osztálya visszatérhet, megmenekül.

Dylan Cole, ezt az első, gyerekeknek szóló könyvét, képzeletbeli világokból származó fantasztikus lényekkel népesítette be, akik egy vadonatúj dimenzióval színesítik Tyler Washburn és az olvasóközönség  képzeletét.

Akár egy film is napvilágot láthat hamarosan

Cole kezdettől fogva úgy gondolta, hogy könyve széles közönség számára vonzó lesz. Míg a gyerekek imádják a történetet és a képeket, a felnőtteket a könyv művészete, koncepciója és dizájnja vonzza.

Cole eredetileg a Hydra Entertainment filmjeként képzelte el, amelyet Cole alapított a The Third Floor társasággal és az Oscar-díjas Robert Stromberg produkciós tervezővel. Miközben a film koncepciója lassan körvonalazódott, úgy gondolta, hogy jó lenne gyerekkönyvet készíteni az ötlet részletes kidolgozása során.

Tehát egy egyszerű történetvázlat elkészítése után, ahol is Cole elnagyolt festményeket kezdett digitális formába önteni, így lassan képet alkothatott arról, hogy is nézne ki a könyv teljes egészében. Ezután szöveget tett a vázlatokra, hogy egyszerre dolgozhasson a művészi megvalósítással és a történet írásos formájának kombinációjával. Káprázatos dolog született.

Ha egyszer meg fog valósulni ez a film egy hihetetlenül lenyűgöző látványvilág fog a nézők szeme elé tárulni. Részemről, alig várom.

A könyv már megvásárolható az AMAZON-on:
(Kattints a képlinkre)