Csillagkapu – 7. évad – 8. rész


7. évad – 8. rész
A verseny

Tartalom

Warrick Finn (lásd: 6×18 Forsaken / Számkivetve c. epizód) és testvére Eamon keresi meg a CSK-1-et a Hebridánról. Segítségre van szükségük egy versenyhez. Pontosabban egy naquada-generátorra a Seberushoz (ez a hajójuk neve). A CSK-1 örömmel megy a Hebridánra, végre egy fejlett civilizációval is kapcsolatba léphetnek.

Warrick miután hazatért, az élete tönkre ment. Felesége már újraházasodott, állását elvesztette. Most viszont itt van egy helyi űrverseny, amit, ha megnyer, egy nagyon jó állást kap és sok pénzt. Persze nem könnyű a feladat, ugyanis a futam enyhén szólva is életveszélyes: 4 szakaszból áll, melyeken a hajók különböző funkciójukban remekelhetnek (pl.: védelem, manőverezés). Sam és Tealc Warricknak és Eamonnak segít a felkészülésben, addig is Jack és Daniel a helyi vezetőséggel ismerkedik és próbál meg technológiát cserélni.

Amíg Warrickék a különböző alkatrészek beszerzésén bajlódnak, addig valaki ellátogat a Seberusra. Eljön a nagy nap, a versenyt élőben kommentálja két műsorvezető a tv-n keresztül, egyikük egy korábbi győztes. Persze a földiekhez hasonlóan ez a tv csatorna is bővelkedik reklámokban, bár ezek inkább beépítettek és csak azt a monopóliumot reklámozzák, amely a Hebridán gazdaságának úgymond vezetője.

Indulnak a versenyzők, ám Warrick és Sam (ő a másodpilóta) a második szakaszon, ami egy nap koronájában van, leáll a gép. Az energia elosztó ment szét. Warrick szerint szabotázs történt, hisz többször kipróbálták, nincs mit tenni, a naquada-generátort közvetlenül a hajtóműre kell kapcsolni és reménykedni, hogy működni fog, különben vagy egyből felrobbannak, vagy szép lassan belezuhannak a napba.

Tealc és Eamon a Hebridánon értesül a bajról, s hamar kiderítik, hogy ki a tettes. Eamon egyik felettese az, hamar bemennek az irodába, hogy bizonyítékot keressenek, de a szabotőr elkapja őket embereivel. Hogy miért tette: azt akarja, hogy a sokak által legesélyesebbnek tartott Muirios nyerjen, mert ő tiszta fajú ember. A serrakinok ugyanis a keveredéssel csak fertőzik az emberi fajt és uralkodnak is felettük, hisz rengeteg vezetői beosztást betöltenek. Persze ez csak ürügy, a férfi régóta várt előléptetését jó ideje nem kapja meg – mint az kiderül a későbbiekben – a korrupciós ügyei miatt.

Warrick és Sam sikeresen helyrehozza a hibát és a nap gravitációját felhasználva jól felgyorsulnak. Útjukba azonban egy hozzájuk hasonlóan megfeneklett versenytársuk akad, akit kénytelenek felvenni. A fickó nem igazán szinpatikus. Daniel és Jack nem találja Eamont és Tealet, ezért bemegy Eamon munkahelyére.

A versenyben Warrickéknak sikerül feljönniük a harmadik helyre, Muirios pedig egy másik riválissal küzd az első helyért, de biztos, ami biztos alapon szól a kis pártfogójának, hogy intézzék el Warrickot is. Ez nem olyan nehéz, elmondják neki, hogy öccse és barátja a fogjuk és Warrick már állítja is le a hajtóművet.

Jack üzen a főnknek, akivel még tárgyalt is, hogy segítsen előkeríteni Eamont és Tealcet. Ez könnyen megy, lefülelik a cselszövőket, épp jókor, mert már le akarták lőni Eamonékat. Eamon gyorsan értesíti bátyját, hogy folytassák a versenyt. A hátrányuk azonban már behozhatatlan lett, de új útitársuknak van egy ötlete.

Győzni már nem tudnak, de egy jól irányzott rádiósugárral blokkolhatja Muirios hajóját és ezzel kiesne a versenyből. Ez beválik. Warrick nem lesz első, de a győztes felkéri, hogy legyen a másodpilótája, így újra van munkája. Jack és Daniel pedig megígérte, hogy segít szerezni a Hebridánra csillagkaput, cserébe kapnak egy ionhajtóművet, amit Sam tanulmányozhat és persze kilátásba helyezi a jövő évi győzelmét.

(Szerző: P$YCHO)