A tyúk, aki repülésről álmodott

Leafie a Hen Into the Wild
Madangeul Naon Amtak

Egy tyúkocska és egy kiskacsa élete fonódik össze ebben a díjnyertes, több mint kétmilliónyi felvételével minden idők legnagyobb koreai animációs film vállalkozásában. Egy bestseller könyv alapján megszületett szívmelengető történet igazi családi szórakozást kínál, komoly érzelmi és drámai elemekkel.

Alapszituáció:

A Leafie nevű tyúk (Moon So-ri) ketrecébe zárva, tojásokat rakva él egy csirkefarmon. Leafie minden álma, hogy kijusson az udvarra, ahol nap, mint nap látja, ahogy az udvar állatai szabadon járkálnak és a tyúkok maguk keltik ki a tojásaikat, nevelik csibéiket. Leafie éhezteti magát néhány napig, úgy tesz, mintha nem tudna többé tojást rakni, halottnak tetteti magát. A gazda veszteségként leírja, és több tetemmel egyetemben az erdőben egy gödörbe veti. Miközben próbál visszajutni a baromfiudvarba, egy félszemű menyét (Kim Sang-hyun) veti rá fél szemet. Egy Vándor nevű vadkacsa (Choi Min-Sik) segítségével végül megmenekül, de az udvarban csalódás várja, nem fogadják be, bármennyire is jóindulattal közeledik az ott lakók felé.

Vadregényes kalandok:

A vadonba kitaszított Leafie-t egy vidra (Park Cheol-Min) veszi a szárnyai alá, de mielőtt igazán élvezni tudná a felhőtlen szabadságot, szemtanúja lesz Vándor drámájának, ahogy párját elragadja a félszemű menyét. Fészkükre rábukkanva, az ott talált egyetlen tojást először csak melegen tartja, de amikor Vándor is a menyét áldozatává esik, miközben védi Leafie-t és a kacsatojást, annak kiköltése is ráhárul. Végül a tojáshéj megreped, és a kiskacsa kikel. Leafie-t fogadja el anyjának és ekkor megkezdődnek közös kalandjaik a vadonban. Leafie is elkezd sajátjaként tekinteni a Greenie nevű kiskacsára (Yoo Seung Ho), de hogyan nevel fel egy tyúk egy kacsát?

A konfliktusok magukat kínálják, a film lélegzetelállító képi látványvilággal és gyönyörű zenei aláfestéssel mutatja be ezeket, a helyenként könnyfakasztó jelenetekkel tűzdelt érzelmeket. Egy igazi történet a másságról, az elfogadásról, a szeretetről és az életről. Aki egy kicsit is érzelmesebb történetre vágyik, annak bátran ajánlom. Nem fog csalódni benne. Garantáltan elgondolkoztat, és maradandó nyomot hagy a nézőben.